Navigácia

  • Obvodne kolo v bedmintone

    Obvodne kolo v bedmintone
    6. 11. 2009 Obvodného kola v bedmintone sa v našej telocvični zúčastnilo 23 žiakov z troch základných škôl. Najlepší z našich v jednotlivých kategóriach: 1. miesto K. Šromeková, K. Hamburgbadžo, 2. miesto M. Vagner, D. Kovaliková,K. Soľanová, 3. miesto E. Kršiak. Blahoželáme. Držíme palce v krajskom kole, ktoré sa uskutoční v Prešove 24.11. 2009. Fotky vo fotoalbume.
    p. uč. Bednáriková (príprava žiakov na OK),p.uč. Bakó (organizátor OK a príprava žiakov na OK)
  • POZVÁNKA - REMESELNÝ PLENÉR

    POZVÁNKA - REMESELNÝ PLENÉR
    Riaditeľ ZŠ s MŠ Mgr. Peter Strážik a pán Miroslav Dolanský Vás srdečne pozývajú na „ remeselný plenér“ v priestoroch novej budovy Základnej školy v Spišskom Hrhove dňa 11. 11. 2009 o 10:00 hod. Táto jedinečná prehliadka tradičných spišských a slovenských remesiel je otvorená pre všetkých hrhovčanov a cezpoľných. Približne tucet remeselníkov Vám predvedie svoje majstrovské zručnosti, a zároveň budete mať možnosť si ich vyskúšať aj Vy pod ich vedením. Umeleckí rezbári, maliari, píšťalkári, šperkári, drotári, paličkári, zručné výšivkárky, čipkárky, tkáči a výrobcovia sviečok sú len zlomkom pestrosti ponúkanej škály remeselníkov. Naše pozvanie prijali aj partneri z poľského Poronina, ktorí predvedú staropoľské goraľské remeslo „babuľkarstwo“ – výrobu umeleckých ozdôb z papiera. O príjemné hudobné podfarbenie celej tejto udalosti sa postarajú talentované speváčky a inštrumentalistky z folklórnych súborov z Torysiek, Oľšavice, Brutoviec a Dúbravy.
    Všetci ste srdečne vítaní.
    Foto viď fotoalbum.
  • STAVANIE VTÁČÍCH BÚDOK A KŔMIDIEL

    STAVANIE VTÁČÍCH BÚDOK A KŔMIDIEL
    Pozývame všetkých našich žiakov a milovníkov prírody vyskúšať si svoje zručnosti v stavaní vtáčích búdok a kŕmidiel. Príďte dňa 2. 11. 2009 o 12:00 hod. na veľkú chodbu budovy školy, kde pani učiteľky Ondrušová a Hanulová pre vás pripravia materiál a nástroje, a tiež vám budú asistovať pri práci. Materiál je pre všetkých záujemcov pripravený vďaka pánovi Dolanskému, ktorý celú túto peknú akciu finančne zabezpečil. Tešíme sa na vašu účasť!
    Foto viď fotogaléria
  • Školské kolo v bedmintone

    Školské kolo v bedmintone
    V dňoch 19.10. a 22.10. 2009 sa uskutočnilo školské kolo v bedmintone. Po odohratí 30 zápasov sú výsledky nasledovné:
    kat. mladší chlapci: 1. Martin Vagner, 2. Kristián Hamburgbadžo, 3. Richrd Wagner, 4. Matúš Eliaš, 5. Marek Filičko
    kat. st. chlapci: 1. Erik Kršiak, 2. Ladislav Eliaš
    kat. ml. dievčatá: 1. Michaela Dluhošová, 2. Betka Ondrejková
    kat. st. dievčatá: 1. Kristína Šromeková, 2. Zuzana Wagnerová, 3. Dáša Kovaliková
    Školského kola sa zúčastnilo 18 žiakov. Najlepší bedmintonisti nás budú reprezentovať v obvodnom kole v bedmintone dňa 6.11. 2009 v našej telocvični. Držíme im palce.
    p. uč. Bednáriková a p.uč. Bakó
  • Výtvarná súťaž

    Výtvarná súťaž
    V októbri na našej škole bola vyhlásená výtvarná súťaž o najkrajšieho šarkana. Tieto symboly jesene zhotovovali žiaci I. stupňa. V súťaži nešlo o to, či šarkan vzlietne, ale o zaujímavé výtvarné stvárnenie.(foto vo fotoalbume)
  • MEDZINÁRODNÝ DEŇ KNIŽNÍC

    MEDZINÁRODNÝ DEŇ KNIŽNÍC
    Dňa 26.10.2009 pri príležitosti medzinárodného dňa knižníc bude pondelkové predpoludnie na našej škole venované knihám, čitateľskej gramotnosti a vzdelávaniu v školskej knižnici.
    Žiaci 8.ročníka si pre deti I.stupňa pripravili viacero podujatí. Hravou formou ich oboznámia so vznikom rozprávky, s rôznymi detskými knihami v školskej knižnici.
    Pokúsia sa o dramatizáciu rozprávky Tri prasietka. Na záver sa budú môcť deti zapojiť do hádankárskej súťaže, kde môžu získať sladkú odmenu.
    Foto viď fotoalbum
    p. uč. Marcela Koščová
  • Jazykové kurzy anglického jazyka

    Jazykové kurzy anglického jazyka
    19. 10. 2009 Riaditeľ ZŠ s MŠ v Spišskom Hrhove Mgr. Peter Strážik pozýva všetkých rodičov, ktorých deti sú žiakmi Základnej a materskej školy v Spišskom Hrhove na kurzy anglického jazyka v rôznych úrovniach. Kurzy budú realizované v priestoroch školy v poobedňajších a večerných hodinách od oktróbra na základe vopred dohodnutého časového harmonogramu. Nakoľko momentálne disponujeme plne kvalifikovanými vyučujúcimi anglického jazyka a dvomi zahraničnými lektormi z USA, využite túto jedinečnú možnosť ako prejav našej vďaky za Vašu dôveru k našej modernej a rozvíjajúcej sa škole.
    Bližšie informácie získate na tel. čísle 4592216, e – mailom: strazikpeter@gmail.com, alebo osobne u riaditeľa školy
    Všetky kurzy pre rodičov budú tento rok zdarma!!!
    Tešíme sa na Vašu účasť.
    Mgr. Peter Strážik, riaditeľ ZŠ s MŠ
  • HALLOWEENSKA NOC V ŠKOLE

    HALLOWEENSKA NOC V ŠKOLE
    ZŠ s MŠ v spolupráci s CVČ – Spišský Hrhov pripravili pre žiakov prvého stupňa akciu „Halloweenska noc v škole“. Vyvrcholením akcie bola nočná skúška odvahy, ktorú žiaci zvládli bez problémov. (Foto vo fotoalbume)
  • DEŇ JABLKA A TÝŽDEŇ ZDRAVEJ VÝŽIVY

    DEŇ JABLKA A TÝŽDEŇ ZDRAVEJ VÝŽIVY
    V dňoch 12.10. - 16.10.2009 sme si na našej škole pripomenuli týždeň zdravej výživy. Prostredníctvom rozhlasového okienka boli žiaci vyzvaní k tomu, aby si nosili do školy na desiatu ovocie. Prvý stupeň si počas týchto dní pripravil výstavku plodov jesene. Na II. stupni sa dňa 16.10.2009 konala súťaž o najdlhšiu jablkovú šupku. Počas veľkej prestávky deti šúpali jablká pod vedením vyučujúcich. Bola to skvelá zábava, plná smiechu, úspešných pokusov a nových rekordov. Prvé tri miesta obsadili nasledujúci žiaci:

    1. Mária Rímska, VIII. A, 137 cm
    2. Natália Dzurňáková, V. A, 135 cm
    3. Matúš Eliáš, VII. A, 79 cm

    Jablko sa stalo v tento deň skutočným symbolom jesene na našej škole.

    Zábery z tejto skvelej akcie nájdeš v časti - fotoalbum
  • VÝTVARNÁ SÚŤAŽ

    VÝTVARNÁ SÚŤAŽ
    Pozor! Do 20.10.2009 prebieha výtvarná súťaž o najkrajšieho šarkan. Do súťaže sa môžu zapojiť všetci žiaci I. stupňa.
  • DIVADELNÉ PREDSTAVENIE

    DIVADELNÉ PREDSTAVENIE
    Dňa 7.12.2009 sa uskutoční divadelné predstavenie Martinko Kinkáš v Spišskej Novej Vsi pre žiakov II.stupňa našej školy.
  • VÝCHOVNÝ KONCERT

    VÝCHOVNÝ KONCERT
    Dňa 19.10.2009 sa uskutoční výchovný koncert na tému dopravná výchova pre I. stupeň ZŠ.
  • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

    RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE
    Vážení rodičia, dovoľujeme si Vás pozvať na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 7.10.2009 o 15.15 hod. v budove školy.
  • Bedmintonový turnaj GP B U-15

    Bedmintonový turnaj GP B U-15
    2.10. 2009 sme v spolupráci s CVČ Spišský Hrhov pripravili bedmintonový turnaj registrovaných bedmintonistov. Turnaja sa zúčastnilo 26 športovcov zo Svidníka, Lendaku, Sp. Podhradia a Sp. Hrhova. V tejto konkurencii sme sa nestratili. K. Šromeková získala 1. miesto, Z. Wagnerová 3. miesto v dvojhre dievčat. V dvojhre chlapcov získal K. Hamburgbadžo 1. miesto, R. Wagner 2. miesto, M. Vagner 3. miesto. V štvorhre dievčat zvíťazili K. Šromeková so Z. Wagnerovou, v štvorhre chlapcov M. Vagner s M. Eliašom a v mixe dvojica K. Šromeková, K. Hamburgbadžo. Fotky z vydarenej akcie propagácie bedmintonu sú vo fotoalbume.
    p. uč. Bakó
  • TEKVICIÁDA

    TEKVICIÁDA
    V našej Základnej škole v Spišskom Hrhove sa už šiesty rok koná tekvicová párty – TEKVICIÁDA. V porovnaní s rokmi minulými však deti tvorili svoje diela iba z tekvíc, ktoré si vypestovali samy.
    V utorok teda deti doslova kúzlili s približne 200 tekvicami. Výsledkom boli rôzne fantazijné figuríny, postavy a zvieratá.
    Siedmačka Lucia Suchá si na výsledku svojej práce dala naozaj záležať. Oči so šípkami v kombinácii so slnečnicovými jadierkami. Vlasatá hriva, ktorá vyzerala ako pravá bola zase zhotovená z kukuričných vlákien. A na dôvažok doslova štipľavé ústa z feferónky. "Poriadne som sa natrápila s vlasmi," priznala sa nám Lucia.
    Piatačky Natália Dzurňáková a Simona Kapálková tiež popustili uzdu svojej fantázii. A veruže si pri práci aj poplakali, pretože svojej figúre zhotovili oči z cibule. Čiapka bola zase z kalerábu. Kým iní žiaci čerpali námety z internetu, tieto piatačky sa nám pochválili, že ich výtvor je originál, nechali sa inšpirovať vlastnou fantáziou.
    V prvých rokoch si deti aj učitelia nosievali tekvice z vlastných záhrad. Tento rok si pracovný materiál vypestovali deti na školských políčkach.
    "Cieľom je viesť žiakov ku kreativite. Už týždeň dopredu sme si pripravovali potrebný materiál. V tomto roku bola podmienka, že tvoríme iba z prírodného materiálu.“
    p. uč. M. Ondrušová
    FOTO viď fotoalbum
  • OZNAM PRE RODIČOV

    OZNAM PRE RODIČOV
    1. 9. 2009 PhDr. Vladimír Ledecký - starosta obce Spišský Hrhov a Mgr. Peter Strážik - riaditeľ ZŠ s MŠ Spišský Hrhov Vás týmto srdečne pozývajú na stretnutie rodičov, ktoré sa uskutoční dňa 3. 9. 2008 o 17.00 hod. v budove školy na hlavnej chodbe na prízemí. Dôvod tohto pozvania je sprostredkovať dôležité informácie ohľadom otvorenia novej Základnej umeleckej školy a Centra voľného času v našej obci. Napriek skorému termínu stretnutia Vás prosíme o hojnú účasť, aby sme mohli spoločne skvalitniť náplň voľného času Vašim deťom a zároveň žiakom našej školy.

    Ďakujeme za spoluprácu.
  • Bedmintonový turnaj - výsledky

    Bedmintonového turnaja sa zúčastnilo 11 mladých bedmintonistov, registrovaných aj neregistrovaných v SZBe. Poradie nebolo najdôležitejšie(zvíťazil K. Hamburgbadžo z VIII.A), hlavná bola zdravá súťaživosť. Poďakovanie patrí aj CVČ Spišský Hrhov, ktoré sa spolupodieľalo na financovaní cien pre všetkých hráčov.
    p. uč. Bakó
  • O z n a m MŠ

    O z n a m MŠ
    ZŠ s MŠ oznamuje všetkým rodičom detí MŠ, že z dôvodu rekonštrukcie bola MŠ dočasne presťahovaná do priestorov ZŠ.
    Prevádzka MŠ je nezmenená: od 6:30 do 16:30 a začína 2.9 2009
    Podrobnosti sa dozviete na stretnutí rodičov.
    3.9. 2009 o 16:00 hod. v budove ZŠ.
  • Milí žiaci a rodičia!

    Milí žiaci a rodičia!
    30. 8. 2009 Školský rok 2009/2010 sa začína v stredu 2. septembra 2009 o 8.00 hod..
    Tešíme sa na Vás!

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Komenského 2, Spišský Hrhov
    Komenského 2, 053 02 Spišský Hrhov
  • 053/4592216

Fotogaléria