Navigácia

  • Deti Mš idú do Aquacity

    Dňa 1.4 2010 v spolupráci CVČ Spišský Hrhov navštívime Aquacity v Poprade.Predpokladaný návrat 14.30 hod,

    rodičia si môžu vyzdvihnúť deti pri autobuse pred ZŠ

  • DEŇ UČITEĽOV

    DEŇ UČITEĽOV

    „Učiteľ je poslom ľudu, hry voľnej kúzlo má ten pridané, kým tvrdé spevci kol si ako vtáci hudú, on v ľude, musí plniť svoje poslanie“.

                                                                                                                                                    P. O. Hviezdoslav

    Milé kolegyne a kolegovia,

                prijmite pri príležitosti Dňa učiteľov moje úprimné poďakovanie za vašu náročnú a obetavú prácu vo výchovno-vzdelávacom procese na našej škole. Všetkým vám patrí moje uznanie, obdiv a úcta za každodenný prínos pre rozvoj a meno školy.

                Prajem vám hlavne veľa zdravia, šťatia, entuziazmu, úspechov a pocitu tepla v medziľudských vzťahoch pri vykonávaní pedagogického povolania.

                                                                                      Mgr. Peter Strážik

                                                                                      riaditeľ školy

     

  • Svetový deň vody 22.3.2010

    Svetový deň vody   22.3.2010

    Žiaci II. stupňa našej školy sa zapojili do aktivít v rámci Svetového dňa vody.  Žiaci piateho ročníka vyčistili potok Lodzina, ktorý preteká v okolí našej školy. Žiaci VI.A vytvárali pojmové mapy na tému "Voda". VII.A trieda si pripravila rozhlasovú reláciu. Najaktívnejší boli žiaci VIII.A triedy, ktorí pracovali na projekte "Voda- človek- príroda". Do aktivít sa zapojili aj deviataci a vypracovali referáty na témy "Význam vody pre človeka, pre rastliny a živočíchy", "Šetrite vodou!", " Ochrana vodných zdrojov". Fotky vo fotoalbume.                      p.uč. Wassermannová

  • Bedmintonový turnaj GP U-15

    Bedmintonový turnaj GP U-15

    Na bedmintonovom turnaji v Spišskom Podhradí sme sa v konkurencii 39 žiakov nestratili. Medzi dievčatami zvíťazila K. Šromeková a na treťom mieste skončila Z. Wagnerová. Medzi chlapcami bol tentoraz  z našich najlepší M. Vagner na treťom mieste. Blahoželáme.:)

    p. uč. Bednáriková, Bakó

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - školské kolo

    HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - školské kolo

    Školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy HVIEZDOSLAVOV KUBÍN sa konalo 11.3.2010. Zúčastnili sa ho žiaci 2. - 9.ročníka. Súťažiacich prišli podporiť deti zo školského klubu. Súťaž bola rozdelená do troch kategórií. UMIESTNENIA V KATEGÓRII POÉZIA 1.kategória: 1.miesto - Matej Seman, 2.miesto - Jakub Pollák, 3.miesto - Tomáš Filičko 2.kategória: 1.miesto - Peter Matvej 3.kategória: 1.miesto - Juraj Ledecký UMIESTNENIA V KATEGÓRII PRÓZA 1.kategória: 1.miesto - Gabriela Zumriková 2.miesto - Ľudmila Smetanková 3.miesto - Ambróz Eliáš 2.kategória: 1.miesto - Petronela Kandrová 2.miesto - Lukrécia Kandrová 3.miesto - Natália Dzurňáková 3.kategória: 1.miesto - Lucia Polláková 2.miesto - Richard Wagner VÝHERCOM BLAHOŽELÁME!

  • Bedmintonový turnaj GP U-13, U-15

    Bedmintonový turnaj GP U-13, U-15
    12. 3. 2010

    Zúčastnili sme bedmintonového turnaja v Lendaku. Pre piatich žiakov to bol prvý turnaj v kategórii GP a hneď aj úspešný. A. Hamburgbadžo získal v najpočetnejšej kategórii U-13 výborné 1. miesto! M. Šromek pridal v tejto kategórii 2. miesto. T. Wagner a P. Bosák skončili na 5. resp. 6. mieste. Pri neúčasti našich najlepších chlapcov v kategórii U-15, dievčatá potvrdili svoje rebríčkové umiestnania. K. Šromeková zvíťazila, Z. Wagnerova pridala 3. miesto. Blahoželáme a držíme palce na najbližšom turnaji v Spišskom Podhradí. Foto v albume.

    p. uč. Bednáriková, Bakó

  • Divadelné predstavenie

    Divadelné predstavenie

    Žiaci 4.-8.roč. sa 10.marca 2010 zúčastnia divadelného predstavenia v Levoči.

    Príchod domov 12.00 hod.

  • Blíži sa testovanie deviatakov

    Blíži sa testovanie deviatakov

    V šk. roku 2009/2010 bude "Testovanie 9-2010" dňa 10. marca 2010 v stredu. Testovanie bude v predmete slovenský jazyk a literatúra a v predmete matematika.

    Časový harmonogram:

    MATEMATIKA

    8.15 - 8.20 - úvodné pokyny a rozdanie OHkT z matematiky

    8.20 - 8.25 - rozdanie testov, oboznámenie sa s ním

    8.25 - 9.25 - vypracovanie testov žiakmi

    9.25 - 9.30 - zozbieranie testov

    9.30 - 9.50 - prestávka

    SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA

    9.50 - 9.55 - úvodné pokyny

    9.55 - 10.00 - rozdanie testov, oboznámenie sa s ním

    10.00 - 10.50 - vypracovanie testu žiakmi

    10.50 - 10.55 - zozbieranie testov

    Po skončení testov žiaci odchádzajú domov.

    Viac informácii o celoslovenskom testovaní žiakov 9. ročníka ZŠ sa dozviete na www.nucem.sk

  • Po stopách stredovekých majstrov - Levoča

    Po stopách stredovekých majstrov - Levoča

    V sobotu dňa 6. 3. 2010 sa uskutoční spoločné stretnutie žiakov a pedagógov našej školy a partnerskej školy z poľského Poronina v Levoči. Harmonogram spoločných aktivít projektu "Poznávajme slovensko - poľské pohraničie"  na tento deň prináša obhliadku historického jadra stredovekej Levoče, návštevu Chrámu sv. Jakuba, prehliadku expozícií Domu Majstra Pavla, Spišského múzea a levočskej radnice. Spolu 80 žiakov a 10 pedagógov oboch škôl čaká príjemný deň plný histórie a nových poznatkov. Po skončení oficiálneho programu je pripravený obed a odovzdávanie pamätných listov na základnej škole v Spišskom Hrhove.

    Tešíme sa na spoločné stretnutie!

  • Exkurzia

    Exkurzia

    Žiaci II. stupňa našej školy sa v stredu 24. februára spolu s pani učiteľkami Hanulovou a Ondrušovou zúčastnili exkurzie u pani Danky Meckovej v Levoči, ktorá vyrába rôzne druhy krásnych sviečok tradičnými metódami. Melódie vôni, rôznorodosť farieb a tvarov, staré i moderné techniky výroby sviečok boli nezabudnuteľným zážitkom pre každého účastníka tejto exkurzie. Každý žiak mal možnosť vyskúšať si výrobu sviečky z parafínu a na záver majiteľka každého obdarila jednou z nich.

    Po tomto zážitku sa žiaci spoločne vybrali do Spojenej školy internátnej pre žiakov s poruchami zraku, kde mali možnosť vstupu do novozriadenej hrnčiarskej dielne. Za odborného výkladu vedúcej krúžku hrnčiarstva Mgr. Fľakovej mali možnosť sami si vyskúšať prácu s hlinou na hrnčiarskom kruhu. Nová skúsenosť a náročný postup spracovania hliny bol pre všetkých zážitkom.

    Ďakujeme pani Meckovej a Dr. Tarajčákovej za možnosť realizácie exkurzií.

  • Posledné so stretnutí v Poronine....

    Posledné so stretnutí v Poronine....

    Posledné zo série stretnutí na remeselných dielňach v Poronine s cieľom oživiť staré poľské tradičné ľudové práce sa uskutočnilo dňa 27. februára 2010 za účasti desiatich žiakov a dvoch učiteľov základnej školy v Spišskom Hrhove. Žiaci si tentokrát vyskúšali vyšívanie tradičných ornamentov  - haft - ktoré sú estetickým doplnkom krojov tejto oblasti juhu Poľska. Práca bola veľmi náročná, no efekt bol dostatočnou odmenou za vynaloženú námahu.

    Ďakujeme pánovi šoférovi, ktorý nám navliekal nite do tenkých ihiel, bez neho by to bolo priam nemožné. Týmto stretnutím sme ukončili tri po sebe idúce soboty remeselných ľudových prác v Poľsku.

    Tešíme sa na 6. marca pri stretnutí v Levoči.

  • Ďalší pekný deň v Poľsku!

    Ďalší pekný deň v Poľsku!

    Dňa 20. 2. 2010 sa ďalších desať žiakov a dvaja pedagógovia našej školy zúčastnili remeselných dielní v partnerskej škole v Poronine. Tentokrát sme maľovali insitné námety na sklo, čo je stará ľudová tradícia. Pomerne náročná technika nanášania farieb na sklo sa tešila obľube poľských aj slovenských detí. Výsledné práce boli pastvou pre oči a všetky obrazy mali spoločnú črtu, motívy svätých alebo anjelov.

    Po náročnej aktivite prišiel zaslúžený obed v goralskej kolibe a príjemné posedenie s novými priateľmi z Poľska.

    Večer nás čakala únavná, no o to zábavnejšia cesta domov plná zábavy a humoru. Do Spišského Hrhova sme dorazili vo večerných hodinách.

  • Hrhovskí žiaci na prvej návšteve partnerskej školy v Poronine

    Hrhovskí žiaci na prvej návšteve partnerskej školy v Poronine

    V sobotu dňa 13. 2. 2010 sa prvá skupina detí zo Spišského Hrhova zúčastnila spoločného stretnutia žiakov oboch škôl, ktoré organizovali pedagógovia z Poronina. Celodenné stretnutie na remeselných dielňach, na ktorých sa všetci učili remeslu "bibulkarstwu" - výrobe kvetov z papiera, bolo peknou ukážkou spolupráce a tolerancie dvoch blízkych kultúr napriek jazykovej bariére. Celodenná príjemná spolupráca detí pri výrobe ozdôb z papiera zakončená odovzdávaním diplomov a tričiek s logom projektu, skvelý obed v pravej goralskej drevenici a odchod za spevu mladej folkóristky boli zlomky zážitkov odnesených na Slovensko.

  • Zápis detí do MŠ

    Riaditeľstvo ZŠ s MŠ oznamuje rodičom budúcich škôlkarov, že zápis detí do MŠ v šk.roku 2010/2011

    sa uskutoční 10.3-11.3 2010 od 11:00-16:00 hod v budove MŠ

     

                       Čo ponúka naša škôlka?

    :) - pestrá denná činnosť v súlade so ŠKVP

    :)- výučba AJ

    :)- spolupráca s CVČ -možnosť pracovať v záujmových krúžkoch podľa požiadaviek detí

    :)- účasť na rôznych kultúrnych akciách, návštevy  divadla,kina, besedy..

    :)- možnosť využitia výpočtovej a didaktickej techniky

    :)- aktivity enviromentálnej výchovy

    :)- organizujeme výlety,športové aktivity, branné vychádzky do prírody

    :)- oslavy sviatkov detí, vystúpenia pre rodičov, karneval, posedenie pri stromčeku, besedy, návštevy knižnice, spolupráca so ZŠ, ŠKD

  • Oblastné majstrovstvá družstiev žiakov

    Oblastné majstrovstvá družstiev žiakov

      V sobotu 13.2. sme sa zúčastnili bedmintonového turnaja, oblastných majstrovstiev družstiev. V konkurencii  najlepších, z polovice slovenských družstiev, sme obsadili výborné 5. miesto. O tento výsledok sa zaslúžili K. Šromeková, Z. Wagnerová, K. Soľanová, R. Wagner, K. Hamburgbadžo, M. Vagner. Poďakovanie patrí aj našej škole, CVČ Sp. Hrhov a RZ pri ZŠ s MŠ, ktorí spolufinancujú bedmintonový klub BK ZŠ a CVČ Spišský Hrhov. :)

  • Hrhovskí žiaci na prvej návšteve partnerskej školy v Poronine

    Hrhovskí žiaci na prvej návšteve partnerskej školy v Poronine
    V sobotu dňa 13. 2. 2010 sa prvá skupina detí zo Spišského Hrhova zúčastnila spoločného stretnutia žiakov oboch škôl, ktoré organizovali pedagógovia z Poronina. Celodenné stretnutie na remeselných dielňach, na ktorých sa všetci učili remeslu "bibulkarstwu" - výrobe kvetov z papiera, bolo peknou ukážkou spolupráce a tolerancie dvoch blízkych kultúr napriek jazykovej bariére. Celodenná príjemná spolupráca detí pri výrobe ozdôb z papiera zakončená odovzdávaním diplomov a tričiek s logom projektu, skvelý obed v pravej goralskej drevenici a odchod za spevu mladej folkóristky boli zlomky zážitkov odnesených na Slovensko.
     
    Ďakujeme priateľom z Poronina za ich pohostinnosť a tešíme sa najbližšie stretnutie (opäť v Poľsku), 20. 2. 2010 pri umení maľovania na sklo.
  • Geografická olympiáda

    Geografická olympiáda
    10. 2. 2010 Traja naši žiaci, M. Kuchčáková, R. Wagner, J. Ďumbala, sa zúčastnili obvodného kola geografickej olympiády. Snažili sme sa nespraviť bývalému p. uč. Laufovi hanbu. V kategórii 8. ročníkov bol R. Wagner úspešný riešiteľ, v kategórii 9. ročníkov získal J. Ďumbala 3. miesto a tak isto bol úspešný riešiteľ. Blahoželáme.
    p. uč. Bakó
  • Nový Alberto Tomba zo Spišského Hrhova?

    Nový Alberto Tomba zo Spišského Hrhova?
    7. 2. 2010 Žiak 4. A triedy našej školy Tomáš Kuchčák obsadil úžasné 6. miesto na sobotňajších pretekoch Slovenského pohára v lyžovaní v stredisku Žiarce pri Jasnej, v disciplíne obrovský slalom. Vo veľmi silnej konkurencii všetkých špičkových slovenských tímov tento talentovaný lyžiar klubu LK Levoča stratil len niekoľko stotín sekundy na pódiového pretekára. Veríme, že Tomáš bude i naďalej úspešne reprezentovať svoju školu, obec a klub.
    Prajeme veľa úspechov a ešte raz úprimne blahoželáme!
  • Implementácia projektu s poľským partnerom z Poronina začala už aj na našej škole.....

    Implementácia projektu s poľským partnerom z Poronina začala už aj na našej škole.....
    Slávnostným otvorením schváleného implementárneho projektu s názvom „Spoznávajme slovensko-poľské pohraničie“ sme úspešne odštartovali 11 mesiacov zaujímavých a náročných aktivít na našej škole. Hostia z Poľska pod vedením projektového tímu zavítali dňa 28. 1. 2010 na otvorenie projektu v našej škole. Príhovory riaditeľa školy, starostu, poľských účastníkov a zástupcov žiakov boli príjemným úvodom, po ktorom nasledovali neformálne rozhovory. Tam obe strany dohodli termíny spoločných aktivít.

    Žiaci našej školy pocestujú do Poľska už v tomto mesiaci, kde sa tri po sebe idúce víkendy zúčastnia spoločných remeselných dielní organizovaných školou v Poronine.

    Tešíme sa na všetky spoločné aktivity.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Komenského 2, Spišský Hrhov
    Komenského 2, 053 02 Spišský Hrhov
  • 053/4592216

Fotogaléria